Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-09@06:58:24 GMT

وضعیت جنین در ماه نهم بارداری چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۴۷۵۱۹

وضعیت جنین در ماه نهم بارداری چگونه است؟

در پایان هفته ۳۵، ممکن است مادر احساس کند که سر دل او خالی شده است؛ این احساس به دلیل شروع وارد شدن سر جنین به داخل ورودی لگن است.به گزارش بلاغ، این مطلب را به نقل از زندگی آنلاین بخوانید...

تقویم هفته به هفته بارداری


۲۲۴ روز از شروع بارداری با موفقیت پشت سر گذشت و اکنون می‌توان مژده ورود مادر به ماه نهم بارداری را اعلام نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

برخلاف تصور برخی افراد که معتقدند دوران بارداری ۹ ماهه است، طول مدت حاملگی انسان با احتساب اولین روز آخرین قاعدگی مادر، ۲۸۰ روز یا ۴۰ هفته کامل به طول می‌انجامد؛ هرچند که ساختار و فیزیولوژی بدن افراد با هم متفاوت است و ممکن است در برخی از مادران پیش از هفته ۴۰، درد‌های واقعی زایمان شروع شود و در برخی دیگر با گذر از هفته ۴۰ بارداری، خبری از علائم و نشانه‌های زایمان نباشد.

ماه نهم با عبور از هفته‌های ۳۶-۳۳ بارداری کامل می‌شود؛ در ادامه نگاهی به هفته‌های پیش رو می‌اندازیم:

هفته ۳۳ بارداری


جنین


ریه‌های جنین در طول هفته ۳۳ بارداری سیر تکاملی خود را طی می‌کنند هرچند که بلوغ سلول‌های تنفسی در این سن هنوز کامل نشده و اگر به هر دلیلی در این سن بارداری نیاز به ختم بارداری باشد یا علائم زایمان پیش از موقع آغاز شود، پزشک ممکن است جهت تسریع رسیدگی ریه‌های جنین و پیشگیری از مشکلات تنفسی نوزاد، آمپول‌های کورتونی مانند بتامتازون به مادر تجویز کند.

مادر


از جمله شایع‌ترین شکایت‌های مادر در طول این هفته، بی‌اختیاری ادرار به دنبال سرفه، عطسه یا بلند کردن یک جسم است.

این وضعیت در میان زنانی که ضعف عضلات کف لگن دارند، با فراوانی بیشتری دیده می‌شود.

از جمله ورزش‌هایی که تأثیر زیادی در تقویت عضلات کف لگن، پیشگیری و گا‌ها درمان بی‌اختیاری ادرار و افتادگی اندام‌های ادراری - تناسلی دارد، ورزش کگل است.

برای انجام این ورزش، مشابه حالتی که ادرار خود را نگه می‌دارید، عضلات همان منطقه را با ۵ شماره منقبض یا سفت و سپس به تدریج رها کنید.

به طور ایده آل بهتر است این ورزش حداقل ۳ مرتبه در روز و هر مرتبه ۱۵-۱۰ بار تکرار شود. پیش از انجام ورزش کگل، از خالی بودن مثانه اطمینان حاصل کنید.

هفته ۳۴ بارداری


جنین


با کامل شدن هفته ۳۴، سلول‌های ریوی به تکامل نسبی رسیده و اگر نوزاد در این سن بارداری متولد شود، به احتمال کمتری دچار مشکلات تنفسی خواهد شد.

تجمع بافت چربی در جنین بیش از پیش افزایش و حالت چروکیدگی پوست جنین به مراتب کمتر می‌شود تا به دنبال تولد، گرمای لازم برای زندگی خارج رحمی را برای نوزاد تأمین کند.

مادر


با نزدیک شدن به هفته‌های پایانی بارداری، گیرنده‌های هورمون آغاز کننده درد‌های زایمان یا همان اکسی‌توسین فعال‌تر می‌شود.

گا‌ها به دلیل تجمع مایع در بافت‌های تشکیل دهنده انگشتان دست، ممکن است نوعی حالت کرختی و یا سوزن سوزن شدن در دست‌ها احساس شود؛ این حالت موقتی است و به دنبال زایمان از بین می‌رود؛ به حداقل رساندن نمک مصرفی و گذاشتن بالش در زیر دست‌ها هنگام خواب در تخفیف علائم مؤثر است.

هفته ۳۵ بارداری


جنین


جنین با رشد فزاینده خود فضای بیشتری از رحم را اشغال می‌کند، بنابراین فضای کافی برای چرخش و حرکات قوی وجود ندارد؛ اما این نکته مهم را به خاطر بسپارید که این کاهش فضا ممکن است با کاهش شدت حرکات جنین همراه باشد نه با کاهش تعداد حرکات و تا آخرین روز بارداری تعداد حرکات جنین به هیچ عنوان نباید کاهش یابد.

کاهش تعداد حرکات جنین اولین نشانه در خطر افتادن جنین است؛ بنابراین مادران در هفته‌های پایانی بارداری باید با حساسیت بیشتری مراقب حرکت فرزند خود باشند.

مادر


در پایان هفته ۳۵، ممکن است مادر احساس کند که سر دل او خالی شده است؛ این احساس به دلیل شروع وارد شدن سر جنین به داخل ورودی لگن است.

ورود سر جنین به داخل لگن مادر، در مادران اول زا نسبت به مادران چند‌زا چندین هفته زودتر صورت می‌گیرد.

هفته ۳۶ بارداری


جنین


طول جنین از فرق سر تا نشیمنگاه او ۳۲ سانتی‌متر و وزن وی تقریباً به ۲۵۰۰ گرم رسیده است.

به دلیل رسوب چربی، بدن نسبت به قبل حالت فربه‌تری پیدا می‌کند.

مادر


در این سن بارداری برخی از مادران به دلیل شل شدن و تحرک مفاصل لگنی گا‌ها دچار درد‌های لگنی می‌شوند؛ انجام مرتب ورزش‌های دوران بارداری و بستن کمربند‌های مخصوص زنان حامله، می‌تواند به کاهش درد‌های لگنی کمک کند.

در طول این هفته بهتر است همه مادران ساک نوزاد خود را آماده کنند تا اگر علائم زایمان در تاریخ پیش بینی نشده آغاز شود نگرانی و استرس جمع‌آوری وسایل مورد نیاز خود را نداشته باشند.

حداقل وسائل مورد نیازی که باید جمع آوری شود شامل دو دست لباس نوزادی، کلاه و جوراب نوزادی، فنجان، حوله کوچک، لوازم بهداشتی، دفترچه بیمه مادر، شناسنامه خود و شناسنامه همسر، آزمایشات و سونوگرافی‌های انجام شده در طول دوران بارداری، پول یا کارت اعتباری، کفش و لباس راحتی و هر وسیله‌ای است که موجب آرامش شما در روز زایمان می‌شود.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۴۷۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم

آفتاب‌‌نیوز :

پره اکلامپسی، یکی از بیماری‌های دوران بارداری است که با فشار خون بالا و آسیب اندامی مشخص می‌شود و علائم آن شامل تورم، افزایش وزن ناگهانی و سردرد است و به مسومیت حاملگی نیز شناخته می‌شود.

از هر ۲۰ زن باردار در ایالات متحده یک زن در معرض این بیماری قرار دارد. پره اکلامپسی، یکی از عوامل مرگ مادران باردار به‌شمار می‌رود.

به گزارش نیویورک تایمز، بسیاری از زنان باردار درباره این بیماری و راه‌های درمان یا کنترل آن اطلاعات کمی دارند.

گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده از ۱۰ سال پیش به زنانی که در معرض خطر پره اکلامپسی قرار دارند توصیه می‌کنند تحت نظر پزشک از هفته دوازدهم بارداری آسپرین بچه مصرف کنند. این گروه ویژه، هیاتی بانفوذ از کارشناسان هستند که دستورالعمل‌های همگانی سلامت صادر می‌کنند.

کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان با حمایت از این توصیه اعلام کرده است آسپرین با دز پایین که تحت نظر پزشک تجویز می‌شود به احتمال زیاد عوارضی ندارد و بهترین زمان برای شروع مصرف آن قبل از هفته شانزدهم بارداری است، اگرچه می‌توان آن را دیرتر هم شروع کرد.

افرادی که در بارداری قبلی‌شان دچار پره اکلامپسی شده‌اند، زنانی که دو قلو، سه قلو یا چند قلو باردارند، افرادی که به بیماری کلیوی، بیماری خودایمنی، دیابت نوع ۱ یا ۲ مبتلا هستند، همچنین زنانی که فشار خون بالای مزمن دارند، با خطر ابتلا به پره اکلامپسی مواجه‌اند.

به گزارش ایندیپندنت، پژوهش‌ها نشان می‌دهد مصرف آسپرین بچه با دز کم می‌تواند خطر ابتلا به پره اکلامپسی را تا ۱۵ درصد و خطر زایمان زودرس را تا ۲۰ درصد کاهش دهد. این دارو همچنین خطر محدودیت رشد داخل رحمی را تا ۱۸ درصد کم می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • وضعیت آب و هوای تهران در پایان هفته؛ رگبار باران و وزش باد شدید
  • وضعیت بارندگی تهران در پنجشنبه و جمعه آخر هفته
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • وضعیت بارش و دمای هوا تا اواخر خرداد
  • هشدار نارنجی وضعیت جوی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • تکثیر گاوهای پربازده با استفاده از فناوری تولید آزمایشگاهی جنین
  • تن هاخ: عذرخواهی سانچو؟ حالا وقت صحبت‌کردن راجع به این موضوع نیست
  • فروش بره تودلی در تهران قدیم و جنجال در مجلس شورای ملی
  • آخرین وضعیت اورونوف برای همراهی پرسپوليس